fb Kondurango - Condurango cortex - Herbář - Bylík.cz - prodej bylin, bylinek a koření - eshop obchod

Kondurango

Kondurango podporuje chuť k jídlu, zvyšuje odolnost vůči účinkům stresu a zpomaluje stárnutí buněk. Příznivě ovlivňuje tvorbu enzymů, zlepšuje prokrvení a díky antioxidačním účinkům působí jako ... více o Kondurango kůře

Latinský názevCondurango cortex
Kondurango

Vše o Kondurango kůře

Popis

Kondurango podporuje chuť k jídlu, zvyšuje odolnost vůči účinkům stresu a zpomaluje stárnutí buněk. Příznivě ovlivňuje tvorbu enzymů, zlepšuje prokrvení a díky antioxidačním účinkům působí jako podpora léčení při nádorových onemocněních

Kůra kondurango se používá při pocitech slabosti, při doléčování infekčních chorob, při přepracovanosti, stresu a vyčerpání a při rekonvalescenci. Kondurago je jeden z nejúčinějších léků na žaludeční a střevní potíže. Používá se při bolestech břicha či na žaludeční vředy. Lékařské studie potvrzují jeho schopnost léčit nádorové onemocnění žaludku. Užívání konduraga zvyšuje produkci trávicích enzymů, působí antiviroticky a antioxidačně. Kůra konduranga vykazuje svíravé a stahující účinky.

Použití Kondurango

Kondurango pozitivně působí při žaludečních a zažívacích potížích, na zklidnění žaludku a nevolnosti, při žaludečních vředech, k podpoře chuti k jídlu, ke zvýšení vylučování žluči a vypuzování střevního plynu.

 

Účinné látky

Condurangin, třísloviny a silice, deriváty kyseliny skořicové, oleandróza, cynaróza a metylalóza, kyselina chlorogenová a kávová, cyklid condurangitol, flavonoidy, fumariny, vanilin

Výskyt

Kondurango - keř s plazivou nebo ovíjivou lodyhou pochází ze severozápadní části Jižní Ameriky, kde roste v horských džunglích a mlžných lesích v nadmořské výšce až 3.000 m n. m. na svazích And v Peru, Ekvádoru a Kolumbii.

 

Příprava Kondurango

Odvar- 1 lžičku kůry zalít 1/4 l studené vody, přivést k varu, 10 minut povařit. Scedit a vlažné užívat 2-3x denně před jídlem. Tinktura- 150 g kůry konduranga vložte do 1 litru 50% lihu. Po měsíci sceďte a užívejte 3x denně 20 kapek. Konduragové víno - 1 litru kvalitního suchého bílého vína, 50 g jemně nasekané kůry konduranga, 3 - 4 týdny nechte macerovat. Poté sceďte. Užívá se před jídlem, max 4- 5 polévkových lžic denně.

Dávejte si pozor!

Nevhodné pro těhotné a kojící ženy a malé děti.