Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř černý mletý

Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec.  ... více o Pepři

Kód zboží 01106
Země původuŠpanělsko
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skČierne korenie mletý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

-20%
10g
20 Kč16 Kč
30g
27 Kč22 Kč
50g
32 Kč26 Kč
100g
46 Kč38 Kč
150g
56 Kč46 Kč
200g
68 Kč56 Kč
250g
81 Kč67 Kč
300g
95 Kč79 Kč
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • WE|DO BOX dostanete pozítří
  • WE|DO POINT dostanete pozítří
  • WE|DO HOME dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna domů dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete pozítří

Podobné zboží jako Pepř černý

Vše o Pepři

Pepř černý mletý

Pepř černý Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se koření dostalo již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostrou štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů. Černý pepř má vůbec nejsilnější chuť i aroma. Vzniká tak, že se nezralé ještě zelené plody nejprve krátce fermetují, poté se suší. Tímto procesem získají kuličky pepře tmavou černou či černohnědou barvu.

Slevy a tipy

Kmíncelý

Celá semena kmínu jsou výtečná do pečiva ... více

Kopřivanať s listem

Kopřiva je jedna z našich nejlepších léčivých rostlin s univerzálním ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.