fb Maliny mrazem sušené prášek - Bylík.cz - prodej bylinek

Maliny prášek mrazem sušené

Prášek z malin je 100% přírodní prášek z ovoce, které je vysušeno mrazem-lyofilizováno a rozemleto. Díky tomuto zpracování si ovoce zachovává maximum vitálních látek. Z malinového prášku lze připravit ... více o Malině prášku

Kód zboží b00290
Latinský názevRubus idaeus Linné

Potřebujete s něčím poradit?

+420 773 318 559
(po-pá 8:00-19:00, so 9:00-14:00)

Doprava za 39 Kč, od 399 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

50g
152
100g
284
150g
425
200g
528
250g
649
300g
728
zobrazit další varianty zboží
Dostupnost: skladem < 500 g
BEZ CUKRU!
SUŠENÉ MRAZEM!
Maliny

Vše o Malině prášku

Popis

Prášek z malin je 100% přírodní prášek z ovoce, které je vysušeno mrazem-lyofilizováno a rozemleto. Díky tomuto zpracování si ovoce zachovává maximum vitálních látek. Z malinového prášku lze připravit lahodný koktejl, nápoj či džus, pouze přidáním vody, mléka nebo smetany. Obsažené barvivo v malinách patří mezi nejsilnější antioxidanty. Čím sytější a tmavší barvu maliny mají, tím je koncentrace tohoto barviva vyšší. Maliny vykazují vyšší antioxidační kapacitu než jahody, třikrát vyšší než kiwi a desetkrát vyšší než rajčata.             

Maliny jsou oblíbeným lesním ovocem a jejich použití je velmi široké - čerstvé přímo ke konzumaci, k přípravě lahodných dezertů a zmrzlin, k přípravě domácích sirupů, šťáv, džemů a marmelád. Antioxidační vlastnosti malin jsou podmíněny vysokým obsahem látek ellagitaninů, u kterých byly zjištěny antikancerogenní účinky. Při zmrazování a uchovávání malin nedochází k výraznému snížení antioxidantů, i když při zmrazování dochází k 50% ztrátám vitaminu C. Maliny obsahují silné antioxidanty kvercetin a gallovou kyselinu, jež vykazují antikancerogenními účinky, působí proti onemocnění srdce a oběhového systému a projevům stárnutí. Konzumace drobných plodů - borůvek, malin, ostružin je podle řady studií účinnější než užívání jednotlivých fytochemikálií ve formě doplňků stravy.

Použití Maliny prášku

Maliny jsou ceněny pro své protizánětlivé a antimikrobiální účinky. Brání přemnožení určitých druhů mikroorganismů v těle, např. Candida albicans – kvasinky, která je častým původcem vaginálních infekcí. Maliny pomáhají zlepšovat šeroslepost a chránit zrak a zpomalovat degeneraci oční sítnice ve vyšším věku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a vysoký krevní tlak. Podávají se při chudokrevnosti a nadváze. Plody, šťáva a další výrobky z nich jsou pro obsah antioxidantů cenné při horečnatých a zánětlivých onemocněních (zánět průdušek, revma), zlepšují zdravotní stav kuřáků a alkoholiků, jsou doporučovány i u Alzheimerovy choroby. 

Účinné látky

Maliny jsou bohatým zdrojem fytonutrientů, provitaminu A, dále obsahují vitamin B2 a B3, vitamin PP - riboflavin, kyselina listová, niancin, vitamín C, sacharidy, bioflavonoidy, pektin, třísloviny, kyseliny - jablečnou, citronovou a salicylovou, minerální látky jako vápník, hořčík, fosfor, železo, mangan, draslík, měd, 

Příprava Maliny prášku

Požadované množství prášku - lžičku, cca 3g prášku rozmícháme v malém množství tekutiny na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, aniž by vznikaly hrudky. Přidáním vody, mléka, smetany lze připravit koktejl, nápoj či džus. Prášek můžeme používat i pří přípravě snídaňových směsí, dezertů, zmrzlin a dalších cukrářských výrobků. 

Dávejte si pozor!

Malinový prášek je 100% přírodní prášek z ovoce, které je vysušeno mrazem - lyofilizováno a rozemleto. Neobsahuje žádné jiné přírodní produkty ani chemické látky.

Zajímavé odkazy

Co vás zajímá o Malině prášku

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.